- היקף הנכסים ההולך וגדל של הגופים המנהלים את חסכונות הציבור לטווח ארוך, ובפרט בתוכניות החיסכון מסוג defined contribution - בהן החוסכים נושאים בסיכוני ההשקעה - מצריך דיון מעמיק בסוגיית אסטרטגיות ההשקעה של גופים אלה.
- מניתוח הרכב תיקי המניות ואיגרות החוב הקונצרניות של הגופים המוסדיים עולה כי כל אחד מהם עומד במגבלות ההשקעה שנועדו להבטיח פיזור נאות של נכסיו. עם זאת, נמצא כי קיימת רמת דמיון גבוהה בהרכב התיקים המנוהלים, לא רק מבחינת הנכסים הנכללים בכל תיק אלא אף מבחינת משקלו של כל נכס. דמיון רב בין התיקים המנוהלים פועל להפיכתם של הסיכונים הספציפיים בכל תיק לסיכונים מערכתיים.
- הסיבות לדמיון הרב הן היצע מצומצם של מוצרים פיננסיים בשוק המקומי, בו מרוכזים מרבית השקעותיהם של הגופים המנהלים, ומבנה בעלות ריכוזי על החברות המנפיקות - הנמצא כגורם המעצים את רמת הדמיון. מכאן שצמצום מבני הבעלות המורכבים, בהתאם לתוואי שהציעה הוועדה לבחינת התחרותיות במשק, לצד הגדלת חשיפה מבוקרת של הגופים המוסדיים לחו"ל, עשויים לסייע בצמצום הסיכון -ע"י יצירת גיוון בין התיקים המנוהלים - ובכך לספק הגנה לכלל החוסכים ולהגביר את חוסנה של המערכת הפיננסית.