קשרים בינלאומיים
קשרים בינלאומיים
הפיקוח על הבנקים מייחס חשיבות רבה ליצירה ולחיזוק של קשרים מקצועיים עם רשויות פיקוח פיננסי זרות ועם גופים בינלאומיים. קשרים אלו כוללים, בין היתר, חברות ושותפות בגופים ובפורומים בינלאומיים, חתימה על מזכרי הבנות והסכמי שיתופי פעולה עם רשויות פיקוח פיננסי מקבילות וביסוס קשרי עבודה מקצועיים בין הפיקוח לבין אותם גופים. קשרים אלו מסייעים לפיקוח לעמוד ביעדים היציבותיים והצרכניים עליהם הוא אמון.
מזכרי ההבנות הם כלי שמסייע לפיקוח על הבנקים ולשותפיו בצד השני להתמודד עם סיכונים משותפים ולפקח בצורה מיטבית על בנקים שפעילותם מתפרסת על פני מספר מדינות או אזורי שיפוט שונים ("פעילות חוצת גבולות"), בין אם על ידי הסדרה של האופן שבו יתבצע שיתוף הפעולה, הגדרת היקף וסוג המידע אותו יחלקו הצדדים או באמצעים אחרים. הסכמים אלו עולים בקנה אחד עם הדרישות שמובאות במסמך "עקרונות הליבה לפיקוח אפקטיבי של בנקים" של ועדת באזל (BCBS).
החברות בגופים הבינלאומיים מאפשרת לפיקוח על הבנקים לקחת חלק ביוזמות בינלאומיות ולהשתתף בדיונים מקצועיים באותם תחומים שנמצאים בליבת העשייה של הפיקוח או בנושאים אחרים שנמצאים על סדר היום הבינלאומי ויש להם נגיעה לעבודת הפיקוח ויציבות המערכת הבנקאית בישראל. כמו כן, החברות מאפשרת לפיקוח לשפר את ההבנה והפרקטיקות הפיקוחיות, ליהנות מסיוע טכני שמוצע לחברים בחלק מהארגונים ואף לתרום מניסיונו המקצועי בנושאים רבים, דוגמת יציבות פיננסית וכלים מקרו-יציבותיים, חדשנות ובינה מלאכותית, הוגנות והגנת הצרכן ועוד נושאים רבים אחרים.