v    ברביע הראשון של שנת 2016 חלה עלייה של 10.7 מיליארדי דולרים (15.7%) בעודף הנכסים של המשק מול חו"ל, זאת בהמשך לעלייה של כ-3.8 מיליארדים (5.9%) בשנת 2015. עיקר העלייה בעודף ברביע הראשון היא תוצאה מעלייה בהשפעת המחירים נטו על עודף הנכסים, בעוד שהתנועות בצד הנכסים וההתחייבויות קיזזו אלו את אלו
v    הגידול בשווי תיק הנכסים, ברביע הראשון, נבע בעיקר מעלייה בשווי יתרת נכסי הרזרבה (4.2 מיליארדי דולרים, 4.6%) ומזרם השקעות ישירות של תושבי ישראל בחו"ל (1.7 מיליארדי דולרים, 1.9%).
v    הירידה ביתרת ההתחייבויות ברוטו של המשק לחו"ל ברביע הראשון נבעה בעיקר מירידה ניכרת במחירי המניות הישראליות שמחזיקים תושבי חוץ (10.5 מיליארדי דולרים, 10.2%), אשר קוזזה בחלקה על ידי זרמי השקעות ישירות והשקעות פיננסיות של תושבי חוץ במשק (5 מיליארדי דולרים, 2.1%).
v    היחס שבין החוב החיצוני ברוטו לתמ"ג ירד ברביע הראשון ב-0.5 נקודות אחוז ועמד בסוף מרץ על 29.9%, זאת בהמשך לירידה של 0.8 נקודות אחוז ברביע הקודם. הירידה ביחס החוב לתוצר נבעה מעלייה בתוצר במקביל לירידה בשווי השקלי של החוב החיצוני ברוטו כתוצאה מהייסוף בשקל בתקופה זו.
v     עודף הנכסים על ההתחייבויות של המשק מול חו"ל במכשירי חוב בלבד (חוב חיצוני שלילי), עלה ברביע הראשון בכמיליארד דולרים (1%) ועמד בסוף הרבעון על כ-119 מיליארדים.