לצפייה בהודעה זו כקובץ לחץ כאן

לפרסומים נוספים אודות השקל הדיגיטלי

ב-28 למאי הכריז בנק ישראל על  אתגר השקל הדיגיטלי - ניסוי בהשראת "פרויקט רוזלינד[1]",  שבוצע על ידי מרכז החדשנות של ה-BIS – במסגרתו הבנק הזמין  גופים שונים, מהמגזר הפרטי, הציבורי ומהאקדמיה, לחקור את פוטנציאל הפיתוח של שימושים במערכת השקל הדיגיטלי. האתגר עורר עניין רב בקהילת הפינטק והפיננסים בארץ וגם בעולם.

הגופים שהגישו הצעות לתרחישי שימוש (use cases) לאתגר, מהארץ ומהעולם, מייצגים גופים פיננסיים ותיקים, חברות פינטק, חברות טכנולוגיה, וצוותים פרטיים. בנק ישראל הקים ועדה פנימית שבחנה את ההצעות שהוגשו על פי הקריטריונים שפורסמו מראש: החדשנות שבתרחיש השימוש המוצע; ההתאמה של תרחיש השימוש המוצע לצרכי המשק הישראלי; היכולת של תרחיש השימוש המוצע לתמוך במוטיבציות שהציג בנק ישראל להנפקה אפשרית של שקל דיגיטלי, אופן השימוש בפונקציונליות של ה-APIs  (ממשקי התכנות) ליישום הפתרון, ומתן עדיפות לכך שהמתמודדים בפרויקט יהיו ממגוון רחב של גופים.  התרחישים שנבחרו עוסקים במגוון עולמות תוכן -  קישוריות בין השקל הדיגיטלי למערכות תשלום אחרות ולמזומן, שימוש בפונקציונאליות המתקדמת שמציע השקל הדיגיטלי כגון: ארנקי משנה ותשלומים מותנים ומפוצלים, וכן ישום של טכנולוגיות שונות תוך שימוש בשקל הדיגיטלי כאמצעי תשלום.

הסביבה הטכנולוגית של האתגר תחל לפעול בתחילת חודש אוגוסט, ותאפשר לגופים שנבחרו לפתח את תרחישי השימוש שהציעו. תוצרי האתגר יוצגו בכנס מסכם שיערוך בנק ישראל בסוף חודש אוקטובר.

להלן רשימת הגופים שנבחרו להשתתף באתגר (לפי סדר א-ב):

אופן פייננס בע"מ

ביטס אוף גולד

ברינקס ישראל בע״מ + חברת קומיטד דיגיטל  בע״מ

פייפאל ישראל בע"מ

צוות לבנה, בהובלת דורון עשור

קימה

קרדיקס טכנולוגיות בע"מ

שבא

COTI

צוות Energy, בהובלת ויאצ'סלב פוז'רסקי

Fireblocks

Idemia France SAS

 0xPay

Qedit

המשנה לנגיד בנק ישראל, מר אנדרו אביר: "אני שמח על ההתעניינות הרבה באתגר השקל הדיגיטלי ומודה לגופים השונים שהסכימו לתרום זמן, משאבים ויכולות כדי לשתף איתנו פעולה באופן מעשי בחשיבה, בתכנון ובעיצוב של השקל הדיגיטלי. למדנו לא מעט מהתהליך שעברנו עד כה בבניית האתגר ובשיח עם הגופים שהביעו התעניינות, ואני בטוח שנלמד עוד הרבה מתרחישי השימוש שיפותחו על ידי הגופים שנבחרו. הפוטנציאל של השקל הדיגיטלי לייצר חדשנות במערך התשלומים יהיה תלוי ביכולת של המגזר הפרטי למנף את הפלטפורמה שתיבנה על ידי בנק ישראל, ומכאן החשיבות של האתגר הנוכחי".

 

[1] https://www.bis.org/about/bisih/topics/cbdc/rosalind.htm