תקציר:
- התוצר גדל השנה בשיעור מתון של 0.7 אחוז, בגלל המשבר הכלכלי העולמי, שהגיע לשיאו בתחילת השנה והביא להתכווצות משמעותית של הפעילות הכלכלית בישראל. עם זאת, הפגיעה בתוצר בישראל הייתה נמוכה מאשר במדינות OECD.
- מאמצע השנה החל המשק להתאושש בהדרגה, בהתאם להתפתחויות בעולם והודות לתנאי הרקע הטובים ולמדיניות המוניטרית המרחיבה.
- בדומה למדינות המפותחות, היצוא וההשקעה בענפי המשק נפגעו מהמשבר במידה ניכרת, אך בשונה מהן, נמשך גידול מתון של הצריכה הפרטית השוטפת ושל ההשקעה בבנייה. זאת, ככל הנראה, כתוצאה מרמת המינוף הנמוכה יותר של משקי הבית בישראל ויציבות המערכת הפיננסית ושוק הדיור.
- סך השימושים ירדו במידה ניכרת השנה, ובשיעור דומה לירידתם בעולם. עיקר הירידה הייתה בשימושים עתירי יבוא, ולכן היבוא ירד בשיעור חד, בעוד שהתוצר נפגע במידה פחותה.
- תנאי הסחר של ישראל השתפרו במידה ניכרת, הודות לירידה חדה של מחירי התשומות בעולם.
- במשבר הכלכלי נפגעו במהירות ובמידה ניכרת התעסוקה והשכר בישראל, תוך שמירה על רמת פריון גבוהה; זאת בניגוד לתגובה ההדרגתית שאפיינה את שוק העבודה בעבר.
- שיעור ההשקעה הישירה הנכנסת מחו"ל מסך ההשקעה המקומית עמד בשנות האלפיים בממוצע על עשרים אחוזים, עם מגמת עלייה בשנים האחרונות, והוא גבוה הן ביחס למדינות המתפתחות והן ביחס למפותחות.
- בגלל ירידה תלולה מאוד של הביקוש העולמי לסחורות, ענף התעשייה היה הנפגע העיקרי מהמשבר, במיוחד עקב משקלו הגבוה של היצוא בפעילותו.
- תוצר ענף הבנייה ירד באחוז בלבד - ביטוי ליציבות, יחסית לענפים האחרים. בכך תרם הענף ליציבותה של הפעילות הכוללת במשק, למרות חששות מוקדמים למצוקת אשראי בגלל המשבר הנוכחי.
- ענפי המסחר והשירותים נפגעו ב-2009 בשיעור מתון, בעיקר משום שפגיעת המשבר בהם התבטאה כבר במהלך שנת 2008. ענף התחבורה נפגע במידה רבה מהמשבר, ואילו ענף התקשורת המשיך לצמוח גם השנה.
- מהשוואה בין-לאומית עולה כי רצוי להגדיל את שיעור התקציב המופנה לתחבורה הציבורית במטרופולינים על חשבון ההשקעה בכבישים. ראוי להשקיע בפיתוח מערכת תחבורה ציבורית באזור תל אביב. בחו"ל, בדרך כלל, אין מחברים למסילת הרכבת ערים קטנות יחסית. עם זאת, לפיתוח מערכת כבישים בין-עירוניים ומערכת רכבות בין עירוניות יש השפעות חיצוניות חיוביות.
התוצר, השימושים וענפי המשק- הקובץ במלואו