פיקדון בנקאי
1
מהו פיקדון בנקאי?
פיקדון בנקאי הוא סוג של חיסכון שבו הלקוח מפקיד סכום כסף בבנק לתקופה מוגדרת מראש, ובתמורה מקבל ריבית על הכסף שהופקד.
ישנם סוגים שונים של פיקדונות בנקאיים, כגון פיקדון קצר מועד (למשל פיקדון יומי או שבועי), פיקדון לטווח ארוך, פיקדון בריבית קבועה או משתנה, ועוד. התנאים וההטבות של כל פיקדון משתנים בהתאם לסוג הפיקדון, לסכום המופקד ולתקופת ההפקדה.
2
מהם יתרונות הפיקדון הבנקאי?
- תשואה: בפיקדון בריבית קבועה תוכלו לדעת בוודאות כמה ריבית תקבלו בסוף תקופת הפיקדון. בפיקדון בריבית משתנה, הריבית שתקבלו תלויה בריבית בנק ישראל ועשויה להשתנות במהלך תקופת הפיקדון.
- נזילות: ישנם סוגי פיקדונות שמאפשרים משיכה בתחנות יציאה מוגדרות מראש או משיכה מוקדמת (שימו לב! משיכה מוקדמת לעיתים כרוכה בקנס).
- קל ומהיר: הפקדת כסף בפיקדון היא תהליך פשוט יחסית ואינה דורשת ידע פיננסי מעמיק.
- גמישות: ישנם סוגים שונים של פיקדונות כך שניתן לבחור את הפיקדון המתאים ביותר לצרכים האישיים.
3
כיצד פותחים פיקדון בנקאי?
ניתן להפקיד כסף בפיקדון דרך סניף הבנק, אתר האינטרנט של הבנק או אפליקציית הבנק שם תצטרך לבחור את סכום ההשקעה, תקופת הפיקדון וסוג הריבית (קבועה או משתנה) ועוד.
חשוב לזכור – ניתן להפקיד כסף לפיקדון גם בבנק אחר, שאינו הבנק שבו מתנהל חשבון העו"ש שלכם. מומלץ לבדוק את שיעורי הריבית ואת תנאי הפיקדון גם בבנקים אחרים ולהפקיד את הכסף בבנק שמציע את התנאים המיטביים עבורכם.
4
מה עוד כדאי לדעת על פיקדון בנקאי?
- קיבלתם הצעה לריבית? כדאי להתמקח ולעשות משא ומתן על התנאים של המוצרים השונים, גם מול בנקים אחרים. לעיתים קרובות ניתן להשיג תנאים טובים יותר באמצעות משא ומתן, וכך להגדיל את הרווחים.
- בשביל להתמקח לא חייבים להגיע לסניף. ניתן ליצור קשר עם בנקאי דרך האפליקציה, אתר האינטרנט או המוקד הטלפוני.
- לפני שמפקידים את הכסף כדאי לשים לב לתנאי משיכת הכספים בפיקדון שבחרתם. לעיתים ישנן מגבלות על משיכה מוקדמת של כספי הפיקדון.