תקציר:
- הגירעון הממשלתי ללא מתן אשראי גדל השנה מעבר לתקרת היעד, וגירעון הממשלה הרחבה, הנמדד על פי כללי החשבונאות הלאומית, היה 2.4 אחוזי תוצר, לעומת 0.2 אחוז תוצר ב-2007. גידול הגירעון נבע השנה מירידה חדה בהכנסות ממסים.
- לאחר ירידה חדה של יחס החוב הציבורי לתוצר אשתקד ,הואט השנה קצב הירידה, והחוב הגיע ל-78 אחוזי תוצר. זאת בעיקר עקב היציבות בשער החליפין בהשוואה להתחזקותו אשתקד וגידול ניכר של הגירעון התקציבי. יחס זה נותר גבוה בהשוואה למקובל במדינות המפותחות, אך ירידתו בשנים האחרונות צמצמה משמעותית את הפער.
- משקל המס בתוצר ירד השנה ב-2.6 נקודות אחוז - מהן כנקודת אחוז בשל הפחתת שיעורי המס - והגיע ל-33.9 אחוזים. ההכנסות היו נמוכות משמעותית מהתחזיות שנערכו בתחילת השנה, בעיקר בשל השפעת ההתפתחויות בשוק ההון. משקל המס בתוצר בישראל כעת נמוך מאשר במרבית המדינות המפותחות, וכך גם שיעורי המס על השכר. פרוגרסיביות המס על השכר פחתה והתקרבה למקובל במדינות המפותחות.
- משקל ההוצאה הציבורית בתוצר, שירד ברציפות מאז שנת, 2002 המשיך השנה לרדת בקצב דומה והגיע ל-43.3 אחוזים - נתון המציב את ישראל במרכז ההתפלגות של המדינות המפותחות; זאת לאחר שבתחילת העשור היא הייתה בקצה העליון של ההתפלגות.
- בסך הכול נרשם השנה ביצוע מלא של התקציב - תוצאה של ביצוע חסר גדול מאז אמצע השנה והקדמת הוצאות משמעותית בדצמבר.
- בשל המשבר הכלכלי העולמי, חלחולו במשך השנה למשק הישראלי וצפי להמשכו בשנת, 2009 מטרות הממשלה בשנים הקרובות הן הקלת המיתון ומניעת נזקים מתמשכים שהוא עלול לגרום למשק ,מזעור הפגיעה בשכבות החלשות ויצירת תשתית לצמיחה עתידית בת-קיימא. בזכות האמינות שצברה בשנים האחרונות - המשתקפת בגידול המתון של תשואות האג"ח הממשלתיות - יכולה הממשלה לאפשר את פעולתם של המייצבים האוטומטיים, ואף לתמוך בפעילות במידת מה מעבר לכך.
- אם המשבר יתפתח לפי התחזיות הנוכחיות ,צפוי יחס החוב לתוצר לעלות בשנתיים הקרובות. עוצמת העלייה ואורכה תלויים במדיניות הפיסקלית שתאמץ הממשלה: כלל פיסקלי שיתבסס על גידול ההוצאות בדומה לשיעור התקרה הנוכחית יאפשר ליחס החוב לתוצר להתחיל לרדת כבר ב-2011, ואם ההאטה תהיה ארוכה יותר מן החזוי כעת - ב-2012. מדיניות כזאת, לצד יתרונותיה בתחום המימון, תחייב החלטות על הפחתות ניכרות בתוואי ההוצאות שהממשלה התחייבה לו לשנים הקרובות ותאפשר גידול קטן מאוד של ההוצאות האזרחיות.
- מדיניות של הגדלת ההוצאות בהתאם לתוכניות הרב-שנתיות שאימצה הממשלה, ללא הפחתה של הוצאות אחרות או העלאת מסים, לא תאפשר חזרה לתוואי יורד של יחס החוב לתוצר בשנים הקרובות, ואף תביא להתבדרותו, בפרט אם המשבר יעמיק או יתארך מעבר לצפוי. כתוצאה מכך עלולים נטל תשלומי הריבית העתידיים ופרמיית הסיכון של המשק לעלות.
הממשלה הרחבה, תוצריה ומימונם - הקובץ במלואו