תקציר:
- שיעור צמיחתו של התוצר המקומי הגולמי בשנת 2010 היה גבוה משיעור הצמיחה הממוצע של המשקים המפותחים, וכן מזה של השנתיים הקודמות - המשך למגמת ההתאוששות מהמשבר הכלכלי, שהחלה ברביע השני של השנה הקודמת. לקראת סוף 2010 התקרב המשק למצב של תעסוקה מלאה, תוך ירידה משמעותית של שיעור האבטלה.
- גידול הפעילות השנה משקף את גידול הביקושים העולמיים והמקומיים, ונתמך על ידי מדיניות מוניטרית מרחיבה ומדיניות פיסקלית מרחיבה במקצת.
- הצמיחה בישראל נשענה על עלייה גבוהה ביצוא, וכן על עלייה בשימושים המקומיים, ובמיוחד בצריכה הפרטית.
- התפתחות בולטת השנה היא ייסוף של שער החליפין הריאלי, ששיקף לא רק גורמים ארוכי טווח, ביניהם העודף המתמשך בחשבון השוטף, אלא גם גורמים קצרי טווח, כגידול ניכר של יבוא ההון למשק השנה בעקבות העלאת ריבית בנק ישראל.
- גידול התוצר העסקי שיקף בעיקר גידול של הפריון הכולל הנמדד, הכולל רכיב מחזורי, אך גם גידול של מעט מעל שני אחוזים וחצי בגורמי הייצור - הון ועבודה.
- במחצית השנייה של השנה התמתנו העליות ביצוא, אך המשך הגידול של השימושים המקומיים איפשר את גידולו של התוצר בשיעור גבוה אף יותר מאשר במחצית הראשונה.
- תוצר ענף התעשייה גדל בשיעור ניכר, הודות להמשך התאוששות הביקושים מהארץ ומחו"ל ולמרות ירידה של רווחיות היצוא. התרחבות הפעילות בענף התבססה על עלייה בניצולת ההון הפיזי. בעוד שהעלייה בגורמי הייצור - הון פיזי ועבודה - הייתה מתונה.
- בתגובה להמשך העלייה המהירה של מחירי הדירות נרשמה השנה גאות בפעילות ענף הבנייה, בפרט בבנייה למגורים, ושיעור גידולו של תוצר הענף היה גבוה מממוצע המגזר העסקי, בניגוד למגמה של העשור האחרון. הגאות לוותה בגידול ניכר של מספר המועסקים, רובם ככולם ישראלים - כרבע מתוספת המועסקים במגזר העסקי. בכך היה הענף ערוץ חשוב שבו באה לידי ביטוי המדיניות שננקטה מאז המשבר לעידוד הפעילות במשק.
- תוצר המסחר והשירותים צמח בקצב מהיר, וכך גם תשומת העבודה בענף. השכר הריאלי עלה בשנה זו בשיעור מתון, בניגוד לירידתו אשתקד.
- לתחבורה ציבורית נרחבת ויעילה במטרופולינים יתרונות כלכליים בולטים - אולם בשנים האחרונות, בשל התחרות עם הרכב הפרטי, עתירות השימוש בה פוחתת. הרחבת הענף כרוכה בהשקעות רבות במערכות הסעת המונים בשלושת המטרופולינים, בהקצאת נתיבים לתחבורה הציבורית ובשינוי המבנה המוסדי באופן שהוא יאפשר יותר אינטגרציה בין מפעילים שונים של תחבורה ציבורית.
התוצר, השימושים וענפי המשק - קובץ PDF