במסגרת תהליך הבחינה מחדש של יעד האינפלציה שמתקיים בבנק ישראל, ערך בנק ישראל סקר (בסיוע חברת "רושינק") כדי ללמוד על מידת ההיכרות והבקיאות של הציבור בישראל, את נושא האינפלציה ויעד האינפלציה.
לצורך הבחינה נערך סקר אינטרנטי בקרב 1,027 משיבים. משיבים אלה מהווים מדגם מייצג של ישראלים דוברי עברית בגילאי 18 עד 64, המחוברים לאינטרנט.
הסקר בוצע במחצית הראשונה של אפריל , תקופה בה חלה עלייה מהירה בקצב האינפלציה, ובפרט בסמוך לחצייה של קצב האינפלציה את הגבול העליון של יעד האינפלציה. ייתכן מאוד כי לפחות חלק מהתוצאות בסקר הושפעו מהתפתחויות אלו, ובהסתכלות זו יש לבחון את ממצאי הסקר.
מן הסקר עולה כי הציבור תופס את האינפלציה באופן גורף כדבר שלילי. מבחינת המודעות של הציבור לשינויים במחירים לצרכן, ניכר כי הציבור מזהה עליות מחירים באופן העקבי עם מדידות הלמ"ס, ובפרט נראה כי הציבור נותן תשומת לב גדולה יותר למוצרים הנרכשים באופן תדיר יותר, כמו מזון ודלק למכוניות.
מתוצאות הסקר נראה כי קיימת היכרות רחבה בציבור של מושג האינפלציה אך היכרות מצומצמת של מושג יעד האינפלציה. כ-87% מן הציבור יודע בצורה טובה או חלקית מהי אינפלציה, אולם רק 10% מן הציבור יודע לציין את יעד האינפלציה. למרות זאת, קיימת היכרות גבוהה יחסית של כלי המדיניות בהם משתמש בנק ישראל. כמחצית מן הציבור בישראל מכיר את הכלים בהם בנק ישראל עושה שימוש על מנת להשפיע על קצב האינפלציה להתכנס לתוך טווח יעד האינפלציה. עם זאת 37% מן הציבור אמנם מכיר באחריותו של בנק ישראל על שמירת קצב האינפלציה בתוך גבולות היעד, אולם הציבור רואה גם בממשלה - ובפרט במשרד האוצר - גורם האחראי לשמירת קצב האינפלציה בתוך טווח היעד. תוצאה זו מבטאת את החשיבות שרואה הציבור במדיניות פיסקאלית אחראית לצד המדיניות המוניטרית בשמירה על קצב האינפלציה. למרות תפיסת הציבור גם את הממשלה כגורם אחראי לעמידה ביעד האינפלציה, האמון בבנק ישראל גבוה כאשר רק 7% אחוזים מהציבור סוברים שבנק ישראל אינו יכול כלל למנוע עליות או ירידות משמעותיות במחירים.
עוד עולה כי הציבור רגיש לאינפלציה גבוהה. כ-36% מן הציבור מעדיף שיעד האינפלציה יישאר ברמתו הנוכחית 1%–3% (למרות שכאמור רק 10% מן הציבור ידעו כי זהו יעד האינפלציה), כ-36% ציינו כי יעד האינפלציה צריך להיות נמוך מהיעד הנוכחי ורק 8% סוברים כי יעד האינפלציה צריך להיות גבוה מיעד האינפלציה הנוכחי. כמו כן, כמחצית מהציבור סוברים שבנק ישראל צריך למנוע הן עליות והן ירידות משמעותיות בקצב האינפלציה. במקביל, כ-40% מהציבור סובר שבנק ישראל צריך למנוע רק עליות משמעותיות בקצב האינפלציה ואילו רק 2% מהציבור מעוניין שבנק ישראל ימנע רק ירידות משמעותיות.