מישל סטרבצ'ינסקי, בן 55, הנו בעל תואר ראשון בכלכלה וראיית חשבון מה"אוניברסידד של הרפובליקה", אורוגוואי, ותואר שני (בהצטיינות) ושלישי, שניהם בכלכלה, מהאוניברסיטה העברית בירושלים, והוא היה עמית בפוסט דוקטורט ב-MIT בארה"ב. מאז שנת 2012 סטרבצ'ינסקי מכהן כפרופסור חבר בחוגים לכלכלה ולמדיניות ציבורית באוניברסיטה העברית בירושלים, ולאורך השנים שימש כמרצה מן החוץ במספר מוסדות אקדמיים בארץ. בתחילת דרכו המקצועית עבד סטרבצ'ינסקי במשרד האנרגיה והתשתיות ובחברת ייעוץ בתחום האנרגיה. בשנת 1993 הצטרף ככלכלן לחטיבת המחקר של בנק ישראל, ובשנים 2000-2011 שימש כסגן מנהל מחלקת המחקר וכמשנה למנהל החטיבה וראש האגף למקרו ומדיניות בחטיבת המחקר. התמחותו העיקרית לאורך השנים הייתה בתחומים שונים של כלכלת ישראל, שכללו את המדיניות הפיסקלית, מיסוי, תשלומי העברה וצמיחה. פרופ' סטרבצ'ינסקי היה חבר במספר צוותי עבודה ממשלתיים בתחומי המיסוי, הסטטיסטיקה הכלכלית, היה שותף בוועדת אלאלוף לטיפול בעוני, שימש כראש הצוות הכלכלי בתהליך הכניסה של ישראל ל-OECD, וכראש צוות המחקר הבין-משרדי של תכנית "מענק העבודה" (מס הכנסה שלילי).
בתפקידיו בחטיבת המחקר לקח סטרבצ'ינסקי חלק מרכזי בעבודת הייעוץ הכלכלי לממשלה, בהכנת התשומות של חטיבת המחקר לדיונים המוניטריים - בדגש על הפעילות הכלכלית הריאלית - ובעריכת המאמרים והפרסומים המובילים של החטיבה. לאחר סיום תפקידו בבנק ישראל שימש כמנהל האקדמי של תכנית הצוערים לשרות המדינה, כראש התכנית לכלכלה וחברה במכון ון ליר, והמשיך לשמש כעורך משותף של כתב העת Israel Economic Review.
נגידת בנק ישראל, ד"ר קרנית פלוג: "ידיה של חטיבת המחקר בבנק ישראל עמוסות עבודה - בניתוח המקרו כלכלי לצורך קבלת החלטות המדיניות המוניטרית, בייעוץ הכלכלי לממשלה, בגיבוש הרפורמות במערכת הפיננסית ובשמירה על יציבותה, ובביסוס המחקר והידע המקצועי בבנק ישראל. למישל יש ידע רב, ניסיון מעשי ואקדמי נרחב, היכרות מעמיקה עם בנק ישראל וכלכלת ישראל, ורצון עז לתרום מיכולותיו לבנק ולמשק הישראלי. אני מודה למישל על נכונותו לקחת על עצמו תפקיד חשוב זה ומאחלת לו הצלחה רבה".