10.11.2005
 
נגיד בנק ישראל במסגרת ועידת רוה"מ ליצוא ולשיתוף פעולה בינלאומי:
 
"בשנת 2006 התוצר המקומי הגולמי צפוי לגדול ב 4.3% ואילו התוצר המקומי העיסקי צפוי לגדול ב 5.4%"  
"ההשקעות בשנת 2006 צפויות לעלות בשעור של 4.5%"  
"יצוא הסחורות והשירותים צפוי לעלות ב 6.5% בדומה לעלייה הצפויה בשנת 2005"  
"בשנת 2006 צפוי התוצר המקומי הגולמי לגדול ב - 4.3% ואילו התוצר המקומי העיסקי צפוי לגדול ב- % 5.4. ההשקעות בשנת 2006 צפויות להתאושש לאחר אי שינוי וירידות בשנים שבהן הייתה צמיחה נמוכה. הגידול בהשקעות בשנת 2006 צפוי להסתכם בשעור של 4.5% " ,כך חשף היום נגיד בנק ישראל , פרופ' סטנלי פישר, במסגרת ועידת רוה"מ ליצוא ולשיתוף בינלאומי, אשר נערכה בתל-אביב.
הנגיד, אשר נשא דברים במסגרת הוועידה, התייחס למצב המשק וציין כי הכלכלה הישראלית כיום הינה במצב מצויין. "מזה כשנתיים אנו נמצאים במצב של צמיחה כלכלית תוך יציבות מחירים ויציבות פיננסית ובמקביל הגדלת התעסוקה בסקטור העיסקי", הוסיף.
בהתייחסו למצב בעולם ציין הנגיד כי המשק העולמי צפוי להמשיך ולצמוח בקצב גבוה יחסית וזאת למרות הסיכונים הנובעים מעליית מחירי חומרי הגלם לרבות הנפט, והגרעון במאזן התשלומים.
במסגרת נאומו פרש הנגיד את תחזיות הבנק בנוגע למשק הישראלי, לשנת 2006 כדלקמן:
התוצר המקומי הגולמי יגדל ב 4.3%.  
התוצר המקומי העיסקי יגדל ב 5.4% וההשקעות יעלו בשעור גבוה יחסית של 4.5%.  
יצוא הסחורות והשירותים צפוי לעלות ב – 6.5% בדומה לעלייה הצפויה בשנת 2005.  
מספר המועסקים בסקטור העיסקי ימשיך לעלות ב - 2006 בשעור של כ- 3.5% לאחר שהעלייה ב 2005 תסתכם בכ- 4%.  
הנגיד הדגיש כי בנק ישראל ימשיך בניהול מדיניות ריבית אשר שומרת על יציבות מחירים בהתאם ליעד הממשלה.
 
בהתייחסו להצעת הממשלה בנוגע לתקציב המדינה לשנת 2006, אמר הנגיד כי חשוב להמשיך ביישום עיקרי האסטרטגיה התקציבית אשר ננקטה בשנים האחרונות וזאת על פי היעדים התקציביים שנקבעו בתחום הגרעון וההוצאות הממשלתיות. רצוי כי הכנסת תאשר את התקציב בהקדם על פי המסגרת שקבעה הממשלה וזאת על מנת לחזק את אמינות קובעי המדיניות הכלכלית ולשמור על המשך ירידת נטל החוב בתוצר, הגבוה בישראל באופן משמעותי בהשוואה לעולם. הנגיד ציין כי חשוב שמשקל נטל החוב בתוצר יהיה נמוך, על מנת לתת גמישות לממשלה במדיניות התקציבית.
בדבריו התייחס הנגיד אף לאתגרים עתידיים:
הבטחת הצמיחה שאנו נהנים ממנה, לאורך זמן. צמיחה זו תבטיח תעסוקה לאורך זמן ולשם כך חשוב להתמיד באסטרטגיה המאקרו כלכלית בתחום התקציב ובתחום השמירה על יציבות המחירים, כמו גם בתחום ההפרטות והרפורמות בענפי המשק והתשתית. 1.
מתן מענה לבעיות החברתיות על מנת להבטיח שהאוכלוסיות החלשות ישתלבו בצורה טובה ומהירה יותר בתהליך הצמיחה, תוך עידוד האוכלוסיות המסוגלות לעבוד, להצטרף לשוק העבודה. 2.
הנגיד הדגיש כי בנק ישראל כיועץ הכלכלי לממשלה עוסק בתחומים החברתיים ולוקח חלק פעיל בדיוני צוות בכר.
במסגרת נאומו התייחס הנגיד אף לחוק בנק ישראל החדש וציין כי החוק החדש של בנק ישראל המתגבש בימים אלה, בשיתוף פעולה מלא עם משרד ראש הממשלה ומשרד האוצר, אשר עקרונותיו אושרו ע"י הממשלה, יחולל מהפיכה בדרך העבודה והמבנה של בנק ישראל. הנגיד הדגיש כי החוק החדש יעניק לבנק עצמאות גדולה יותר בביצוע מדיניותו ובהחלתו יפעלו ועדה מוניטרית ומועצה מנהלת, בהן יכהנו חברים חיצוניים. הבנק יחויב ביתר שקיפות ובהרחבת הדיווח.