הפיקוח על הבנקים מפרסם למערכת הבנקאית מכתב המתייחס ליתרונות בחיזוק היחסים מול איחוד האמירויות הערביות, תוך דגש על ניהול הסיכונים הכרוכים בפעילות זו, בדגש על ביצוע העברות בנקאיות

 

המפקח על הבנקים, יאיר אבידן: "אנו שמחים להיות שותפים למהלך ההיסטורי של קידום יחסי השלום והכלכלה בין המדינות. יחסים אלו הם בעלי יתרונות כלכליים לשתי המדינות, וחלק מובנה בקידום הקשרים הכלכליים הוא קידום הקשרים הבנקאיים בין המדינות. יש לזכור כי לצד ההזדמנויות יש להקפיד על ניהול הסיכונים, ובכלל זה על הבנת הסביבה העסקית והבנקאית וקיום בקרות הולמות. אנו מאמינים כי המכתב יסייע בקידום מטרות חשובות אלו."

 

ביום 15 בספטמבר 2020 נחתם בוושינגטון בירת ארה"ב הסכם השלום בין מדינת ישראל ובין איחוד האמירויות הערביות. בנספח להסכם הופיע פרוטוקול שנחתם ביום 1 בספטמבר 2020, שעניינו קידום הקשרים הכלכליים בין המדינות ובכלל זאת נושא השירותים הבנקאיים, זאת מתוך הכרה שלצורך אותם שיתופי פעולה כלכליים נדרשת תשתית שתאפשר ביצוע העברות בנקאיות ישירות בין המערכת הבנקאית בישראל ובין בנקים הפועלים באיחוד האמירויות הערביות, בהיבטי מסחר והשקעות. זאת, בשים לב לסטנדרטים הבינלאומיים בנושא איסור הלבנת הון ואיסור מימון טרור ולצורך בשיתוף פעולה בין הרשויות הרלוונטיות בשתי המדינות שמטרתו הפחתת סיכונים בתחום זה.

איחוד האמירויות הערביות היא מרכז כלכלי בינלאומי בנושאי סחר ופיננסים, שעוברת דרכו פעילות כלכלית ענפה, כמו גם ביצוע השקעות בתחומים שונים ולפיכך אנו מעריכים כי צפוי שיתוף פעולה כלכלי משמעותי בין שתי המדינות.

 

המכתב מתאר מספר צעדים ליצירת סביבת פעילות מופחתת סיכון, בפעילות אל מול איחוד האמירויות הערביות, ובפרט פעילות הנלווית לסחר הצפוי בין המדינות, כדוגמת ביצוע העברות בנקאיות, העמדת ערבויות ומכתבי אשראי; זאת במטרה לאפשר קידום פעילות בנקאית שתתמוך בפעילות הכלכלית והמסחר בין שתי המדינות, תוך ניהול סיכונים מוקפד המצריך הקצאת משאבים הולמים ללימוד הסביבה העסקית, היכרות עם המוסדות הפיננסיים הרלוונטיים, וביצוע בקרות שוטפות.