בנק ישראל ערך כנס לציון יום האישה הבינלאומי במרכז המבקרים של בנק ישראל. הכנס התמקד בנושא נשים בעולם העבודה בישראל, תוך בחינת השינויים שהתרחשו בעשורים האחרונים והשינויים שעוד נדרש לעשות כדי להגיע לייצוג מגדרי הולם, וכן עסק בחשיבות העצמאות הכלכלית ובסוגיית מגדר וגילנות.

האירוע התקיים בהשתתפותה של רעיית הנשיא, עוה"ד מיכל הרצוג, בשיחה אישית על נשים, עצמאות ובחירות מקצועיות, עם נורית פלתר-איתן, מנהלת מחלקת תקשורת, הסברה וקשרי קהילה בבנק ישראל.

לאחר מכן התקיים פאנל של נשים פורצות דרך ומובילות בתחומן. את הפאנל הנחתה רווית דקל, אוצרת מרכז המבקרים, בהשתתפות מנכ"לית הבנק, שולמית גרי, פרופ' קרנית פלוג, לשעבר נגידת בנק ישראל, והגב' גליה מאור, לשעבר המפקחת על הבנקים ומנכ"לית בנק לאומי.

בפאנל נדונו הבחירות האישיות והמקצועיות שהביאו נשים אלו להישגים משמעותיים.

בסיום הכנס התקיימה הרצאתה של ד"ר טל דקל בנושא "על נשים, גיל וזקנה, בראי האמנות בישראל". ד"ר דקל היא חוקרת תרבות, ראש התכנית לתואר שני באוריינות חזותית בסמינר הקיבוצים ומרצה בחוג ללימודי מגדר באוניברסיטת תל אביב.

בנק ישראל מקדם את נושא השוויון המגדרי ההולם, ובכנס סקר הד"ר צדוק עלון, מנהל מרכז המבקרים, חלק מהפעילויות שנקט הבנק לאחרונה בתחום, וביניהן:

  • הרחבת אמנת זמינות פיננסית – העוסקת בהתמודדות עם אלימות כלכלית נגד נשים נפגעות אלימות.
  • תיקון הוראת ניהול בנקאי תקין בנושא דירקטוריון במטרה להגדיל את הייצוג הנשי בדירקטוריונים במערכת הבנקאית – הפיקוח על הבנקים תיקן את הוראת ניהול בנקאי תקין מספר 301 והוסיף הוראה בדבר ייצוג מגדרי הולם בדירקטוריון כנושא בעל חשיבות חברתית וציבורית.​

 

​​​​