v    ברביע השני של שנת 2016 חלה עלייה של 5.5 מיליארדי דולרים (7%) בעודף הנכסים של המשק מול חו"ל, זאת בהמשך לעלייה של כ-11.2 מיליארדים (16.3%) ברביע הראשון. עיקר העלייה בעודף הנכסים ברביע השני היא כתוצאה של השפעת המחירים על יתרת ההתחייבויות, בעוד שהתנועות בצד הנכסים וההתחייבויות קיזזו אלו את אלו.
v    הירידה ביתרת ההתחייבויות ברוטו של המשק לחו"ל ברביע השני נבעה בעיקר מירידה ניכרת במחירי המניות הישראליות שמחזיקים תושבי חוץ (3.8- מיליארדי דולרים, 4%-).
v    ברביע השני חלה עלייה קלה בשווי תיק הנכסים של תושבי ישראל בחו"ל (0.7 מיליארדי דולרים, 0.2%). מקור העלייה הינו בעיקר בגידול ביתרת נכסי הרזרבה (1.9 מיליארדי דולרים, 2%) ובזרם השקעות ישירות בהון מניות זרות (1.3 מיליארדי דולרים, 1.4%). עליות אלו קוזזו בחלקן על ידי משיכות נטו של בנקים ישראלים מפיקדונותיהם בחו"ל, ומפירעונות של מק"מ ומימושים נטו במניות ישראליות פיננסיות של תושבי חוץ.
v     עודף הנכסים על ההתחייבויות של המשק מול חו"ל במכשירי חוב בלבד (חוב חיצוני שלילי), עלה ברביע השני בכ-1.5 מיליארדי דולרים (1.3%) ועמד בסוף הרבעון על כ-121 מיליארדים. זאת, בהמשך למגמה הנובעת מעליה בנכסים במכשירי חוב ומירידה בחוב ברוטו (בדולרים).
v    היחס שבין החוב החיצוני ברוטו לתמ"ג לא השתנה ברביע השני ועמד בסוף יוני על 29.4%: עלייה בתוצר במקביל לעלייה בשיעור דומה בשווי השקלי של החוב החיצוני ברוטו כתוצאה מהפיחות בשקל בתקופה זו.