לצפייה בהודעה זו כקובץ לחץ כאן
לפרסומים נוספים אודות השקל הדיגיטלי
למידע נוסף אודות אתגר השקל הדיגיטלי
בנק ישראל קיים היום בתל אביב כנס מסכם ל"אתגר השקל הדיגיטלי", ניסוי טכנולוגי שנערך בחודשים האחרונים בהשראת פרוייקט רוזלינד של ה-BIS Innovation Hub. במסגרת האתגר נבחרו 14 גופים שפיתחו תרחישי שימוש חדשניים בשקל הדיגיטלי, אותם הציגו היום. תרחישי השימוש פותחו על גבי הסנדבוקס הטכנולוגי שפיתח בנק ישראל, והופעלו באופן מלא מקצה לקצה. אתגר השקל הדיגיטלי והכנס המסכם מהווים אבן דרך משמעותית בהתקדמות של פרוייקט השקל הדיגיטלי ובמעורבות המגזר הפרטי בפרויקט זה. תרחישי השימוש שהוצגו ממחישים את הפוטנציאל של השקל הדיגיטלי לסייע ביצירת פתרונות תשלום מתקדמים, ולהוביל חדשנות במערך התשלומים בישראל.
הקלטת הכנס תהיה זמינה לצפייה בעוד מספר ימים.
תרחישי השימוש הוצגו בפני קהל המשתתפים וצוות השופטים של אתגר השקל הדיגיטלי: אורנית שנער מקרן RAIN, דניאל עידן מה-BIS Innovation Hub, מירב הר נוי מ- Moneta VCועודד סלומי, מנהל מחלקת מערכות תשלומים וסליקה בבנק ישראל. לאחר קבלת ניקוד מהקהל ומצוות השופטים, הוכרזו שלושת המקומות הראשונים. במקום הראשון זכה צוות Siara על פיתוח תרחיש שימוש של פלטפורמה להחזרת בעלי חוב למסלול צמיחה כלכלית בעזרת השקל הדיגיטלי, במקום השני זכה צוות פייפאל על פיתוח תרחיש שימוש של אוטומציה לתשלומי שכר חכמים באמצעות השקל הדיגיטלי, במקום השלישי זכה צוות IDEMIA על פיתוח תרחיש שימוש של שימוש בשקל הדיגיטלי באופן לא מקוון. בנוסף, בתואר חביב הקהל זכה צוות QEDIT שפיתח תרחיש שימוש של טרנזקציות מאובטחות באמצעות קריפטוגרפיה מתקדמת.
במהלך הכנס ניתנו הרצאות של דר' ניר יעקובי מצוות פרויקט השקל הדיגיטלי, שהציג ממצאים ראשוניים ממחקר על העדפות המשתמשים בשקל הדיגיטלי, ועו"ד רינת ברנדל מהרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים שדיברה על היבטים שונים של פרטיות בשקל הדיגיטלי.
המשנה לנגיד בנק ישראל, מר אנדרו אביר, אמר בדברי הפתיחה שלו לכנס כי "השקל הדיגיטלי יוכל להוות מסגרת לשיתוף פעולה בין המגזר הציבורי למגזר הפרטי, שבה בנק ישראל מניח את התשתית שעל גביה המגזר הפרטי יוכל להציע את השירותים למשתמשי הקצה ולפתח תרחישי שימוש חדשניים ומתקדמים. תשתית זו תסייע להגביר את התחרות במערך התשלומים, משום שהיא תאפשר למגוון גדול ורחב של גופים לפעול בשוק התשלומים, וכן להשפיע לטובה על התחרות בשוק הפיקדונות, אם יוחלט שבנק ישראל ישלם ריבית למחזיקים בשקל הדיגיטלי. האתגר היה הזדמנות יוצאת דופן לשתף פעולה עם התעשיה ולבחון בסביבה הכי קרובה לסביבה אמיתית את הפוטנציאל של השקל הדיגיטלי לתמוך בחדשנות. אני מודה לכל הצוותים שהשקיעו זמן ומשאבים כדי להשתתף באתגר ולתרום לחשיבה שלנו על השקל הדיגיטלי ".
להלן רשימת הגופים שהשתתפו באתגר, ותרחישי השימוש אותם הציגו:
- IDEMIA: Offline payments solution
- שבא: המרה בין מזומן לשקל דיגיטלי בעזרת מכשירי ATM
- QEDIT: Trust for Digital Transactions using Advanced Cryptography
- Energy: Transparent, Scalable Contract Automation for Construction and Every Industry
- Siara: פלטפורמה להחזרת בעלי חוב למסלול צמיחה כלכלית בעזרת השקל הדיגיטלי
- Kima: מסחר בניירות ערך באמצעות שקל דיגיטלי
- Credics Technologies: Family Allowance Management Using Digital Shekel Wallets
- PayPal: אוטומציה לתשלומי שכר חכמים באמצעות השקל הדיגיטלי
- Brinks, Committed: המרת מזומן לשקל דיגיטלי באלפי בתי עסק
- Bits of Gold: Secure Crypto-to-Cash Exchange with Digital Shekel
- 0xPay: Managing IoT/non-human Device with Digital Shekel Wallets
- COTI: שוק מבוזר לכרטיסים לאירועים
- Fireblocks: AI-Powered Digital Shekel Travel Payments
- אופן פייננס: ביטוח נסיעות לחו"ל בעזרת שקל דיגיטלי
לי