שינוי בהוראות הדיווח לפיקוח על מטבע חוץ בבנק ישראל
חשבונות במט"ח של עולים חדשים ותושבים חוזרים ידווחו בנפרד מאלה של תושבי ישראל ותיקים למשך 3 שנים בלבד. לאחר מכן, אלה ידווחו כפיקדונות במט"ח של תושבי ישראל רגילים.
העברות במט"ח מחו"ל ולחו"ל של יחידים ידווחו בנפרד מאלה של תאגידים.
מהפיקוח על מט"ח בבנק ישראל נמסר, כי במסגרת הוראות הדיווח נעשתה הבחנה בין חשבון במט"ח של תושב ישראל לבין חשבון במט"ח של "תושב ישראל-עולה" - המוגדר כעולה חדש או תושב חוזר במשך 3 השנים הראשונות לשהייתו בישראל. כך, חשבונו במט"ח של עולה חדש או תושב חוזר שחלפו 3 שנים מיום הגעתו ארצה יהיה זהה לזה של תושב ישראל. בפיקוח על מט"ח מדגשים, כי שינוי זה בהגדרות נועד אך ורק לצרכים סטטיסטים ולא לצרכים אחרים מכל סוג שהוא, וכי אין בו כדי לשנות את חובותיו או את זכויותיו של עולה חדש או תושב חוזר, לפי כל חוק שהוא.
בפיקוח על מט"ח מסבירים, כי שינוי זה בהגדרה נובע מצורכי ניתוח תנועות ההון אל המשק וממנו והגדרת הרכב מאזן התשלומים על פי הכללים המקובלים בעולם.
בפיקוח על מט"ח מזכירים, כי עד לשינוי משטר הפיקוח על מט"ח בחודש מאי 1998, הגדירו הוראות הפיקוח מעמד של תושב ישראל "בעל פטור" - אשר כלל בעיקר עולים חדשים ותושבים חוזרים. בעל מעמד מיוחד זה רשאי היה לנהל את חשבונותיו במט"ח במסגרת חשבון "בעל פטור"- אשר לגביו חלו כללים שונים מכללי הניהול לגבי חשבון במט"ח של תושב ישראל. עם שינוי משטר הפיקוח, בוטל מעמד "בעל פטור" ונעשתה הבחנה בין תושב ישראל לתושב חוץ במסגרת הוראות הדיווח לפיקוח על מט"ח.
עוד נמסר מהפיקוח על מט"ח, כי מעתה נדרשים התאגידים הבנקאיים לדווח לבנק ישראל על העברות לחו"ל ומחו"ל של יחידים ושל תאגידים בנפרד. עד כה, דיווח על העברות כאלה כללו יחידים ותאגידים גם יחד.
הוראות הדיווח החדשות יכנסו לתוקף החל מה- 1 בנובמבר 2000.