מספר עובדי הבנק
 
בהתייחס לידיעות שונות שהיו בעיתונות בנושא מספר העובדים בבנק ישראל ביחס למדינות שונות מבהירים בבנק ישראל כי:
¦ היקף תפקידו של בנק מרכזי אינו זהה במדינות שונות. כך, באנגליה ובמדינות אחרות, הפיקוח על הבנקים נמצא מחוץ לבנק המרכזי ולכן השוואה בינלאומית נכונה של מספר עובדים צריכה להתייחס לנושא זה. בישראל עובדים בפיקוח על הבנקים (ביחד עם עובדים הנותנים שירותי מיכון ומנהלה) כ- 20-25 אחוזים מעובדי הבנק.
¦ בנק ישראל מנהל גם את יתרות מטבע החוץ של המדינה. תפקיד שבחלק מהמדינות נמצא אף הוא בידי גופים אחרים ולא בבנק המרכזי.
¦ בנוסף מנהל הבנק את מילוות המדינה, לרבות רישום המלוות וטיפול בפירעונם במועד, פונקציה שלא קיימת בחלק גדול מהבנקים המרכזיים בעולם.
¦ כמו כן יש לקחת בחשבון את גודל המדינה, זאת עקב היתרונות לגודל בהפעלת בנק מרכזי. מרבית המדינות בהן יחס עובדי הבנק המרכזי ל- 100,000 תושבים קטן (לפי פרסום בעיתונות הבינלאומית) הן מדינות בעלות אוכלוסייה גדולה מאוד - הודו, ברזיל, אינדונזיה, יפן, מקסיקו, פיליפינים, ארגנטינה ועוד.
¦ לסיכום, ההשוואה הבינלאומית לא ביצעה ניכוי מתאים לעובדות האמורות, אשר היו מורידות השוואתית את מספר עובדי הבנק בלפחות 30-25 אחוזים. בנוסף, חשוב לציין כי ישראל נמצאת במקום ה- 16 מבין 38 מדינות - לאחר רוסיה, 12 מדינות האיחוד האירופי, פולין וצ'כיה.
בבנק ישראל מוסיפים כי בנק ישראל עבר במהלך ה- 15 השנים האחרונות תהליך התייעלות משמעותי ויוצא דופן. במסגרת זו קטן מספר עובדי הבנק מלמעלה מ- 1,200 עובדים בשנת 1987 ל-850 עובדים כיום - ירידה דרסטית של 30% - ירידה שאין לה אח ורע בשירות הציבורי והיא חוסכת מידי שנה סכומי כסף גדולים למשלם המסים.