09.10.2011
 
ממשלת ישראל אישרה את מינויים של חברי הועדה המוניטרית והמועצה המנהלית של בנק ישראל
 
להודעה זו בקובץ WORD - לחץ כאן
 
ב- 1 ביוני 2010 נכנס לתוקף חוק בנק ישראל, התש"ע – 2010, אשר הדגיש וחיזק את עצמאותו של בנק ישראל, ובבד בבד ועל מנת לאזן את עיקרון העצמאות, קבע מנגנונים לבקרה ציבורית ופנימית. במסגרת זאת קבע החוק כי יוקמו בבנק גופים בעלי סמכויות החלטה – הועדה המוניטרית והמועצה המינהלית- הכוללים לא רק אנשים מתוך הבנק, אלא גם חברים מקרב הציבור. תפקידיה של הוועדה המוניטרית הם, בין השאר, לקבוע את המדיניות המוניטרית ואת הפעולות שעל הבנק לנקוט כדי להשיג את מטרותיו, לרבות החלטה על שיעור הריבית. תפקידיה של המועצה המינהלית הם, בין השאר, לפקח על ההתנהלות התקינה והיעילה של הבנק.
בתום תהליך איתור ע"י ועדה בראשות השופט (בדימוס) ד"ר אליהו וינוגרד, ולאחר שהועדה לבדיקת מינויים בראשותה של עו"ד טנה שפניץ, מצאה את המועמדים כשירים לכהונה, מינתה היום ממשלת ישראל חברים מקרב הציבור בועדה המוניטרית ובמועצה המינהלית.
נגיד בנק ישראל בירך היום על החלטת הממשלה, והודה לחברי ועדת וינוגרד וועדת שפניץ על עבודתם המצוינת. הנגיד ביקש להודות גם לממשלה על החלטתה על מינוי החברים, שהיא הצעד האחרון בתהליך הארוך שיאפשר לבנק ישראל לעבוד לפי המסגרת החדשה של קבלת ההחלטות החשובות שהבנק מקבל, וציין כי החלטת הממשלה מסמלת למעשה את תחילתו של עידן חדש בבנק ישראל שבו הבנק יחל לעבוד כבנק מרכזי מודרני במסגרת החוק החדש. הנגיד הוסיף שברור לכל כי החברים החיצוניים בועדה ובמועצה הם אנשי מקצוע מהשורה הראשונה, אשר יתרמו ללא ספק לכך שתהליכי העבודה של הועדה המוניטרית והמועצה המנהלית יוכלו להתנהל על הצד הטוב ביותר.
בועדה המוניטרית, בנוסף לנגיד בנק ישראל הפרופ' סטנלי פישר (יו"ר הועדה), למשנה לנגיד הד"ר קרנית פלוג, וליועץ הבכיר לנגיד מר בארי טאף, יכהנו החברים מקרב הציבור:
פרופ' ראובן גרונאו, פרופסור מן המניין )אמריטוס) במחלקה לכלכלה באוניברסיטה העברית בירושלים, ויו"ר מכון פאלק למחקר כלכלי, הוא מבכירי חוקרי הכלכלה בישראל. חתן פרס לנדאו בכלכלת ישראל ופרס מינצר לתרומת חיים בכלכלת עבודה. פרופ' גרונאו כיהן בועדות ציבוריות רבות והיה ממעצבי מערכות התעריפים במונופולים הציבוריים.
פרופ' רפי מלניק, בעל תואר Ph.D. בכלכלה מאוניברסיטת קליפורניה בברקלי, מכהן כמשנה לנשיא לעניינים אקדמיים, במרכז הבינתחומי הרצליה. בין תפקידיו הקודמים: משנה למנהל מחלקת המחקר בבנק ישראל, מרצה באוניברסיטה העברית-ירושלים ומרצה אורח באוניברסיטאות בוסטון ודייויס – קליפורניה.
פרופ' אלכס צוקרמן, פרופ' מן המניין בחוגים לכלכלה במרכז הבינתחומי ובאוניברסיטת תל אביב (אמריטוס). מומחה בין לאומי בחקר המדיניות המוניטרית, מוסדותיה, והתנהלות בנקים מרכזיים. שימש בתפקידי הוראה באוניברסיטאות מהחשובות בארה"ב ובאירופה, וכעמית מחקר בבנק העולמי ובבנק המרכזי האירופאי.
במועצה המנהלית, בנוסף לנגיד בנק ישראל הפרופ' סטנלי פישר ולמשנה לנגיד הד"ר קרנית פלוג, יכהנו חמישה חברים מקרב הציבור:
מר דן פרופר (יו"ר המועצה), יו"ר קבוצת אוסם, ומי שכיהן במשך שנים רבות כמנכ"ל אוסם. פרופר, בוגר הטכניון בהנדסה כימית ובהנדסת מזון, שימש במשך שש שנים כנשיא התאחדות התעשיינים וכיו"ר איחוד הארגונים הכלכליים. מכהן כחבר בוועדה המייעצת של המועצה הלאומית לכלכלה במשרד ראש הממשלה.
רו"ח יצחק אידלמן, בעל תואר ראשון בחשבונאות וכלכלה מאוניברסיטת תל אביב, ולימודי ניהול מתקדם באוניברסיטת הרווארד. שימש סמנכ"ל כספים של התעשייה הצבאית, סמנכ"ל כספים של סלקום, משנה למנכ"ל נס טכנולוגיות, ודירקטור בבזק ובחברות נוספות.
מר אורי גלילי, בעל תואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת תל אביב. במשך 32 שנים שימש במגוון תפקידים בבנק לאומי, כולל סמנכ"ל הבנק ומנכ"ל בנק לאומי בריטניה. לאחר מכן שימש מנכ"ל הבנק לפיתוח התעשייה.
פרופ' נינה זלצמן, מהפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב, משפטנית ומרצה לדיני קניין, משפט מסחרי ודיני שיעבודים. מכהנת כנשיאת מערכת הבירור והשיפוט הפנימי של הסגל האקדמי באוניברסיטת תל אביב וכיהנה כחברה בוועדת הביקורת של בנק ישראל.
גב' מקסין פסברג, בעלת תואר ראשון בפיזיקה וכימיה ותואר שני בכימיה מהאוניברסיטה העברית, מנכ"ל אינטל ישראל וסגנית נשיא אינטל העולמית, כלת פרס התאחדות התעשיינים לשנת 2011, חברה בוועדה המייעצת למועצה הלאומית לכלכלה וחברת דירקטוריון האוניברסיטה העברית.