יתרת החוב של המגזר העסקי ירדה בחודש פברואר ב-0.1% לרמה של כ-785 מיליארדי ש"ח. יתרת החוב של משקי בית לדיור גדלה בכמיליארד ש"ח (0.4%) ועמדה בסוף החודש על כ-272 מיליארדים.
א. החוב של המגזר העסקי
- מהחטיבה למידע ולסטטיסטיקה נמסר, כי בחודש פברואר ירדה יתרת החוב של המגזר העסקי בכ-1.1 מיליארדי ש"ח (0.1%-) לרמה של כ-785 מיליארדים. הירידה ביתרה נבעה רובה ככולה מהתחזקות השקל מול הדולר שהקטינה את השווי השקלי של החוב במט"ח.
- בחודש מרץ הנפיק המגזר העסקי (ללא בנקים וביטוח) אג"ח בשווי של כ-1.4 מיליארדי ש"ח, רובן באמצעות אג"ח סחיר; נמוך מממוצע ההנפקות בחודשיים הראשונים של השנה שעומד על כ-3.2 מיליארדי ש"ח בחודש.
לוח 1: התפלגות החוב של המגזר העסקי
לוח 2: התפלגות החוב לפי בסיסי הצמדה
ב. החוב של משקי הבית
- יתרת החוב של משקי הבית עמדה בחודש פברואר על סך של כ-385 מיליארדי ש"ח. יתרת החוב לדיור מסך החוב של משקי הבית גדלה בכ-1 מיליארדי ש"ח (0.4%) ועמדה בסוף פברואר על כ-272 מיליארדי ש"ח.
- בחודש מרץ הסתכמו ביצועי המשכנתאות (נטילות של משכנתאות) בכ-4 מיליארדי ש"ח, נמוך מממוצע הביצועים החודשי בחודשיים האחרונים של שנת 2012 – 4.4 מיליארדים.
לוח 3: יתרות החוב של משקי הבית
ג. עלויות החוב במשק
- בחודש פברואר נותר פער הריביות במגזר הלא צמוד כמעט ללא שינוי כתוצאה מירידה דומה בריבית הממוצעת על יתרת האשראי ובריבית הממוצעת על יתרת הפיקדונות.
- במגזר הצמוד למדד חלה עלייה של כ-0.1 נק' אחוז בפער בין הריבית על האשראי הבנקאי החדש שניתן והריבית על הפיקדונות, עקב ירידה בריבית על הפיקדונות.
- בחודש פברואר עמד המרווח בין תשואת מדד האג"ח הקונצרני הצמוד, תל בונד 60, לבין ממוצע תשואות האג"ח הממשלתיות הצמודות – על רמה של 1.4 נק', ירידה של כ-0.2 נק' אחוז לעומת החודש הקודם. מאז חודש יוני 2012 ירד מרווח זה בכ-1.8 נק' אחוז.
- בחודש מרץ לא נרשם שינוי בריבית הממוצעת על משכנתאות חדשות לא צמודות וצמודות למדד.
לוח 4: עלויות החוב והמרווחים
למידע נוסף בנושא יתרות האשראי במשק
למידע על נתוני המשכנתאות