בסוף השבוע התקיים בוושינגטון הכנס השנתי של הבנק העולמי וקרן המטבע העולמית. המשלחת הישראלית, בראשות נגידת בנק ישראל, ד"ר קרנית פלוג, ומנכ"ל משרד האוצר, מר שי באב"ד, השתתפה באירועים העיקריים בכנס וקיימה מספר רב של פגישות עם קובעי מדיניות בכלכלה העולמית, ועם גופים פיננסיים מהמגזר העסקי.
 על המשלחת נמנו גם הכלכלן הראשי במשרד האוצר, יואל נוה, המשנה לנגידת בנק ישראל, ד"ר נדין בודו טרכטנברג, וכן בכירים נוספים ממשרד האוצר ומבנק ישראל.
המשלחת קיימה פגישות משותפות עם הדירקטור הנכנס שיעמוד בראש קבוצת המדינות בה חברה ישראל בקרן במטבע הבינלאומית, מר Anthony De Lanoy,  עם הדירקטור בבנק העולמי, מר Frank Heemskerk, עם ראש המחלקה האירופאית בקרן המטבע, מר Poul Thomsen,  עם הכלכלן הראשי של קרן המטבע, מר Maurice Obstfeld, ועם הכלכלן הראשי של הבנק העולמי, מר Paul Romer.
 
משלחת בנק ישראל נפגשה, בין השאר, עם נגידים ובנקאים מרכזיים בכירים מברזיל, שבדיה, נורבגיה, שוויץ, ניו זילנד, הולנד, בלגיה, וארה"ב, ועם משלחות של הבנקים המסחריים החשובים בעולם.
 
נגידת בנק ישראל, ד"ר קרנית פלוג: "מהפגישות שקיימנו עולה תמונה מאוד מאתגרת מבחינת הכלכלה העולמית לשנים הקרובות. קרן המטבע הבינלאומית תיארה את הסיכונים לכלכלה העולמית, ומדגישה את החשש מפני כך שיגבר קולם של הכוחות שקוראים להגבלת הסחר העולמי. סיכונים אלו מחדדים את הצורך בצעדי מדיניות שיפתרו את הבעיות ארוכות הטווח איתן מתמודדות הכלכלות השונות. בנקים מרכזיים שונים מתמודדים עם אתגרים דומים לאלו שאיתם מתמודד בנק ישראל, נציגיהם הביעו עניין רב באופן ניהול המדיניות של בנק ישראל, וחלקו איתנו ידע וניסיון ממדינותיהם".
 
משלחת משרד האוצר נפגשה בין היתר עם מנכ״ל המחלקה הבינלאומית באוצר הבריטי, Mark Bowman. בפגישה נדונו הצעדים שהממשלה הבריטית נוקטת במטרה ליישם את הברקזיט ולפזר את אי הוודאות סביב החלטה זו. כמו כן דנו המשלחות על האתגרים המשותפים לשתי המדינות - מחירי הדיור הגבוהים, המערכת הפיננסית והגברת הפיריון. 
בפגישה שהתקיימה עם סגן שר האוצר הסיני, Yaobin Shi, דנו הצדדים בחיזוק היחסים בין סין למדינת ישראל ופתיחה של דיאלוג בין משרדי האוצר של שתי המדינות. בנוסף, עודד מנכ"ל משרד האוצר, שי באב"ד את הסינים לשלב חברות סיניות בבנייה בישראל ולשתף פעולה בפרויקטי PPP
בפגישה שהתקיימה עם המשלחת הירדנית נידונו אפשרויות להעמקת שיתוף הפעולה הכלכלי בין המדינות. בפגישה עם סגן שר האוצר ההודי, Shaktikanta Das, דנו הצדדים בכלכלת הודו ובפרויקטי פיתוח כבישים ותשתיות וכן נידון שיתוף פעולה עם המגזר הפרטי. המשלחת ההודית ביקשה להזמין משלחת ישראלית לניו דלהי לחילופי ידע בתחום הטיוב רגולטורי להקלת עשיית העסקים בישראל ופרויקטי PPP.
כמו כן, נפגשה המשלחת עם בכירים במשרד האוצר האוסטרלי. 
 
מנכ"ל משרד האוצר, שי באב"ד: "מהפגישות עלתה תמונה מאתגרת לפיה נתוני הצמיחה העולמיים לא צפויים להשתפר בתקופה הקרובה. בדומה לישראל, גם במדינות המפותחות מהווה בעיית הפריון חסם משמעותי לעליה בצמיחה. למדנו מהמפגש עם מקבילנו בסין, הודו, אוסטרליה ובריטניה, כיצד הם נערכים להתמודד עם האתגרים ולהעלות את הצמיחה. בפגישות עלו האופציות להרחבת שיתופי הפעולה עם משקיעים זרים בתחומי הסייבר וההייטק בעקבות שינויי החקיקה בישראל שנועדו לעודד חברות הייטק לפעול מישראל, וכן נבחנה העמקת שיתופי הפעולה בתחומי התשתיות והתחבורה בדגש על פרויקטי PPP".