28.04.03
המדד המשולב החדש לבחינת מצב המשק לחודש מרץ 2003 ירד ב-0.2 אחוזים
ללוחות המפורטים – הקש כאן.
המדד המשולב החדש למצב המשק ירד במרץ ב-0.2 אחוזים, בהמשך לירידה חודשית דומה בחודש הקודם1. התפתחות המדד משקפת את המשך המיתון
בפעילות במשק, כך נמסר היום ממחלקת המחקר בבנק ישראל.
במחלקת המחקר מציינים כי המדד ירד ב- 0.6 אחוזים במשך הרבעון הראשון של השנה בהמשך לירידה דומה במשך הרבעון האחרון של שנת 2002.
אשר להתפתחות רכיבי המדד: מדד הייצור התעשייתי ירד בפברואר ב-0.7 אחוזים לאחר עליה של 0.2 אחוזים בו בינואר. מדד הפדיון של המסחר והשירותים ירד בפברואר ב-2.4 אחוזים, בהמשך לירידתו ב- 1.5 אחוזים בינואר. מדד היבוא עלה מנגד במרץ ב- 11.8 אחוזים, לאחר שירד בפברואר ב- 5.3 אחוזים. מדד היצוא ירד במרץ ב- 8.9 אחוזים, לאחר עליה בו של 8 אחוזים בפברואר.
_________________
1 בחישוב המדד המשולב מובאים בחשבון שינויים ברכיביו (מנוכי העונתיות) הן בחודש השוטף והן בחודשים אחדים בפיגור, ונכללים בו גם תיקונים רטרואקטיביים במדידתם של רכיבים אלה.