30.06.2010
 
בנק ישראל פועל להגברת השימוש במערכת זה"ב
 
בנק ישראל פועל להגברת השימוש במערכת זה"ב (זיכויים והעברות בזמן אמת) - מערכת הסולקת את התשלומים מייד, באופן סופי וללא אפשרות לבטלם. מערכת זה"ב היא נדבך נוסף בחיזוק היציבות הפיננסית של המשק, שכן היא מפחיתה את הסיכונים הכרוכים בסליקה, לא רק במערכת עצמה אלא גם במערכות תשלומים אחרות הקשורות אליה.
לשם כך יפעל הבנק להגברת מודעות הציבור, ובפרט מודעותם של הגופים הפיננסיים והעסקיים, ליתרונות שבהעברת תשלומים באמצעות המערכת. גידול חלקם של התשלומים באמצעות מערכת זה"ב בסך התשלומים יפחית את הסיכונים בכלל מערך התשלומים בישראל, ובכך יגביר את יציבותו.
פעילות בנק ישראל תכלול:
1. פרסום בעיתונות ובאינטרנט במשך כשלושה שבועות;
2. הצגת המידע על יתרונות מערכת זה"ב בסניפי הבנקים (בעיקר בסניפים העסקיים);
3. העמלה הנגבית על ידי התאגידים הבנקאיים תמורת שימוש במערכת זה"ב תופחת; זאת במקביל לביטול עמלה שבנק ישראל גובה מהתאגידים הבנקאיים בגין שירות זה.
4. ככלל, תשלום בסכום של 1 מיליון שקלים ומעלה ייסלק במערכת זה"ב וזאת בכפוף לחריגות המפורטות בחוזר שפרסם בנק ישראל בנושא. לאור זאת סכום התשלום המקסימלי הניתן להעברה במרכז הסליקה הבנקאי (מס"ב) יופחת מ-3 מיליון שקלים ל-1 מיליון.
לפרטים אודות מערכת זה"ב ואופן השימוש בה, ניתן להיכנס לאתר החל מה- 01.07.2010 http://www.bankisrael.org.il/zahav.htm