אתמול (19.05.2025) התקיים כנס להצגת הסקירה השנתית של הפיקוח על הבנקים, אשר נערך ע"י מכון ספרא לבנקאות ותיווך פיננסי, בפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב.
בכנס הוצגו מגמות עיקריות במערכת הבנקאות בשנת 2024 וצעדים עיקריים שקידם הפיקוח על הבנקים במהלך שנה זו, בנוסף, בכנס הוצגו ממצאי סקר שערכו הפיקוח על הבנקים בשיתוף עם מערך הדיגיטל הלאומי, שמטרתו הייתה לבחון את דפוסי ההתנהלות וההעדפות פיננסיות בתחום הפיקדונות של הציבור.
דניאל חחיאשווילי, המפקח על הבנקים: "גם בשנה החולפת, חוסנה של מערכת הבנקאות בישראל סייע לה לצלוח את האתגרים הרבים, לספק את צרכי האשראי של המשק ולסייע לציבור באמצעות מתווי הסיוע.
הפיקוח על הבנקים ממשיך כל העת לזהות ולנטר את הסיכונים השונים הרובצים על המערכת, ולפעול לצמצומם במקרה הצורך, כדוגמת המגבלות שהטלנו על מבצעי המימון בענף הבינוי. בימים אלו, פועל הפיקוח לחיזוק מבנה ההון של המערכת הבנקאית, כדי לשפר את יכולתה להתמודד עם זעזועים ואתגרים שונים. יציבות המערכת אינה תלויה רק במאפייניה הפיננסיים, אלא גם ביחס של המערכת כלפי לקוחותיה. פעלנו ונמשיך לפעול למען בנקאות הוגנת ונגישה לכלל האוכלוסייה.
בתחום התחרות, אנו פועלים לכניסתם של שחקנים נוספים למערכת הבנקאית, באמצעות רגולציה מדורגת. במקביל, אנו ממשיכים לפעול להגברת שקיפות הנתונים ומתן כלי השוואה בידי הלקוחות, לצד הסרת חסמי מעבר.״
זהבה בוכהולץ, מנהלת היחידה הכלכלית בפיקוח על הבנקים : "מהממצאים עולה בין השאר כי 27% ממשקי הבית אינם חוסכים כלל, בעוד 51% בוחרים לחסוך בפיקדון בנקאי – מחציתם גם חוסכים באפיקים נוספים מחוץ למערכת הבנקאית. שאר המשיבים חוסכים באפיקים חוץ-בנקאיים בלבד.
הסקר גם מדגיש את חשיבות האוריינות הפיננסית: משיבים שמבינים את ערך הכסף ואת השפעות האינפלציה, נוטים לחסוך יותר ובצורה מושכלת יותר. בקרב אלו שאינם חוסכים בפיקדון בנקאי, עלו מספר גורמים שיכולים לעודד אותם לעשות זאת: תהליך פשוט ונגיש, מידע ברור ושקוף באתרי הבנקים, מוצרים מותאמים לצרכיהם, וליווי מצד הבנק לאורך הדרך.
כל אלה הם תחומים שאנו בפיקוח על הבנקים שמים עליהם דגש ופועלים לקדמם – מתוך מחויבות לרווחת ציבור הלקוחות ושיפור השקיפות וההוגנות."
לחץ להורדת ה-PDF לחץ להורדת ה-PDF